[:ka]იუნანის სოკო – რესტორნის მთავარი ინგრენდიენტი[:]

[:ka]

ჩინურად სოკო ცნობილია, როგორც შანჭენი და ” მთის დელიკატესს” ნიშნავს. გემოს სპეციფიკურობისა და სასარგებლო თვისებების გამო ის დიდი ხანია გახდა ჩინური სამზარეულოს განუყოფელი ინგრენდიენტი. დღესდღეობით მთელ მსოფლიოში სოკოს უამრავ კერძს ამზადებენ.

Beijing restaurant puts Yunnan mushrooms in spotlight
შემწვარი სოკო ზღვის მარილთან და ველურ ბრინჯთან ერთად [ფოტო/chinadaily.com.cn]

სამხრეთ-დასავლეთ ჩინეთი, იუნანის პროვინცია გეოგრაფიული ადგილდებარეობის გამო კარგი ჰავით და კლიმატით გამოირჩევა. აქაური კლიმატი კი სოკოს მოყვანას უწყობს ხელს. იუნანში მსოფლიოში ერთ -ერთი საუკეთესო სოკო მოჰყავთ.

Beijing restaurant puts Yunnan mushrooms in spotlight
შემწვარი შავი ქუდიანი სოკო ავსტრალიურ XO სოუსთან ერთად [ფოტო/hinadaily.com.cn]

რესტორანმა Zen5es – მა, რომელიც პეკინში მდებარეობს, სეზონური მენიუ შექმნა. ადგილობრივი და უცხოელი გურმანებისთვის სამხრეთის ტყეებიდან მოტანილი სოკოებით ამზადებენ უგემრიელეს კერძებს. აქაური შეფ-მზარეული რამდენიმე სახეობის კერძს ამზადებს, რომელთაგან ყველაზე პოპულარულია ველური ყვავილოვანი კომბოსტოს სოკო, რომელიც მხოლოდ იუნანში იზრდება.

[:]


Posted

in

by

Tags:

Comments

კომენტარის დატოვება