[:ka]
ჩინურად სოკო ცნობილია, როგორც შანჭენი და ” მთის დელიკატესს” ნიშნავს. გემოს სპეციფიკურობისა და სასარგებლო თვისებების გამო ის დიდი ხანია გახდა ჩინური სამზარეულოს განუყოფელი ინგრენდიენტი. დღესდღეობით მთელ მსოფლიოში სოკოს უამრავ კერძს ამზადებენ.
![Beijing restaurant puts Yunnan mushrooms in spotlight](https://i0.wp.com/www.chinadaily.com.cn/food/img/attachement/jpg/site1/20170926/a41f726b05591b3403770c.jpg?resize=600%2C400)
სამხრეთ-დასავლეთ ჩინეთი, იუნანის პროვინცია გეოგრაფიული ადგილდებარეობის გამო კარგი ჰავით და კლიმატით გამოირჩევა. აქაური კლიმატი კი სოკოს მოყვანას უწყობს ხელს. იუნანში მსოფლიოში ერთ -ერთი საუკეთესო სოკო მოჰყავთ.
![Beijing restaurant puts Yunnan mushrooms in spotlight](https://i0.wp.com/www.chinadaily.com.cn/food/img/attachement/jpg/site1/20170926/a41f726b05591b3403d912.jpg?resize=600%2C400)
რესტორანმა Zen5es – მა, რომელიც პეკინში მდებარეობს, სეზონური მენიუ შექმნა. ადგილობრივი და უცხოელი გურმანებისთვის სამხრეთის ტყეებიდან მოტანილი სოკოებით ამზადებენ უგემრიელეს კერძებს. აქაური შეფ-მზარეული რამდენიმე სახეობის კერძს ამზადებს, რომელთაგან ყველაზე პოპულარულია ველური ყვავილოვანი კომბოსტოს სოკო, რომელიც მხოლოდ იუნანში იზრდება.
[:]
კომენტარის დატოვება
კომენტარის დასატოვებლად უნდა გაიაროთ ავტორიზაცია.