აპრილი21 , 2024
სამზარეულოჩინური კერძების ფესტივალი პეკინში

[:ka]ჩინური კერძების ფესტივალი პეკინში [:]

-

- Advertisment -spot_img

[:ka]იანგჭოუ ხუაიიანგი ჩინეთის ოთხი ძირითადი სამზარეულო სტილიდან ერთ-ერთის დაბადების ადგილია. ხუაიიანგის სამზარეულო ცნობილია თავისი მსუბუქი, ჰაეროვანი არომატითა და დახვეწილი კერძებით.

იმისათვის, რომ დააგემოვნოთ ხუაიიანგის სამზარეულოს კერძები სულაც არ არის საჭირო, ეწვიოთ მის მშობლიურ ქალაქს. იანგჭოუს საჭმლის ფესტივალი, რომელსაც პეკინი მასპინძლობს,  სასტუმრო მინწუში იმართება. ფესტივალი მსურველებს საშუალებას აძლევს გაეცნონ ხუაიიანგის კერძები. ცნობილია, რომ დღესასწაული 31 ივლისამდე გაგრძელდება.

რაც შეეხებაბ ფესტივალის მენიუს, მასში შედის ხუაიიანგის სამზარეულოს კერძები, რომელსაც სტუმართათვის იანგჭოუს საოჯახო სასტუმროს შეფ-მზარეული ამზადებს.

მენიუს ყველაზე მოთხოვნადი კერძია ვენს’ ტოუფუ.

Food festival in Beijing offers treat to fans of Yangzhou cuisine

ვენს’ ტოუფუ [ფოტო/ China Daily]

ცნობილია, რომ კერძი შექმნა განდეგილმა სახელად ვენს’, ცინგის დინასტიის დროს (1644-1911). კერძის მომზადებისას, მცირე ზომის, რბილი ტოუფუ იხეხება, არანაკლებ 5,000 ცალისა. მზარეულები იმდენად ოსტატურად და სწრაფად აკეტებენ ამას, რომ გახეხვის პროცესს ხშირად ამსგავსებენ ბუდისტური რიტუალების შესრულებისას გამოცემულ ხმას. გახეხილი ტოუფუს, რომელიც იმდენად წვრილია რომ შესაძლოა ნემსის ყუნწშიც კი გაძვრეს, ყვავილის მსგავსად ათავსებენ წყალში.

Food festival in Beijing offers treat to fans of Yangzhou cuisine

ლომის თავი/ შ’წ’თოუ [ფოტო/ China Daily]

მეორე კერძი, რომელიც აუცილებლად უნდა გასინჯოთ, არის გიგანტური ხორცის გუფთა- შ’წ’თოუ, რომელსაც ლომის თავსაც უწოდებენ. კერძი მზადდება ცხიმოვანი და მჭლე ღორის ხორცისაგან. ხორცი იჭრება ხელით, რის შემდეგაც მას აძლევენ ბურთის ფორმას და მომზადებამდე 4 საათის განმავლობაში სიმშრალეში ინახავენ.

Food festival in Beijing offers treat to fans of Yangzhou cuisine

“ციყვი თევზი” [ფოტო/ China Daily]

მენიუს მესამე მოთხოვნადი კერძია “ციყვი თევზი”. მზარეულები ნარინჯისფერ თევზს ზეთში ისე წვავენ, რომ ის იხვევა და ემსგავსება ციყვის კუდს. ამის შემდეგ, ხრაშუნა თევზს ათავსებენ სოუსში.

ასევე ძალიან გემრიელია ძიცაი თანგიუენ, ბრინჯის ატრია- რბილი, მძაფრი სურნელით.

ფესტივალის მენიუში შედის ქალაქის განთქმული პაოწ’ და შემწვარი ბრინჯიც.

Food festival in Beijing offers treat to fans of Yangzhou cuisine

შემწვარი კრევეტები  [ფოტო/ China Daily]

Food festival in Beijing offers treat to fans of Yangzhou cuisine

შემწვარი ბრინჯი  [ფოტო/ China Daily][:]

უახლესი სტატიები

ჩინეთის მთავრობის სტიპენდიები 2024

დაიწყო განაცხადების მიღება სასტიპენდიო პროგრამისთვის ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკაში (2024-2025). პროგრამა ითვალისწინებს უმაღლესი განათლების საბაკალავრო, სამაგისტრო და სადოქტორო საფეხურებზე, ასევე მეცნიერ-...

ჩინური კულტურის დრაკონი

 დასავლური კულტურისგან განსხვავებით, ჩინურ კულტურაში დრაკონი მითიურ, სასიხარულო და უზენაეს არსებად ითვლება. ჩინურ მითოლოგიაში დრაკონებს უზღვავი ძალა და ენერგია...

ჩინეთის საელჩომ ჩინეთ-საქართველოს მეგობრობის საახალწლო მიღებას უმასპინძლა

ჩინეთის საელჩომ საქართველოში 20 დეკემბერს ჩინეთსა და საქართველოს შორის მჭიდრო კავშირების აღსანიშნავად საახალწლო მიღებას უმასპინძლა. ღონისძიებას 300-ზე მეტი სტუმარი...

ჩინეთის ეკონომიკური ზრდის პროგნოზები 2023 წლისთვის

საერთაშორისო სავალუტო ფონდმა (IMF) შეცვალა ჩინეთის ეკონომიკური ზრდის პროგნოზი 2023 წლისთვის. ოქტომბერში ეს მონაცემი 5 პროცენტი იყო, ნოემბერში კი...

„შუა დერეფანი“ ყურადღების ცენტრში

26-27 ოქტომბერს, თბილისში “აბრეშუმის გზის ფორუმი” მიმდინარეობს. ფორუმის ფარგლებში იმართება ათი თემატური პანელური სესია და პარალელური დისკუსიები საკვანძო სავაჭრო-ეკონომიკურ...

“თბილისის აბრეშუმის გზის ფორუმი” გაიხსნა

26 ოქტომბერს თბილისში “თბილისის აბრეშუმის გზის ფორუმი” გაიხსნა. გახსნის ცერემონია თბილისი ოპერისა და ბალეტის სახელმწიფო თეატრში მიმდინარეობს. ფორუმის გახსნით პანელში...

წაიკითხეთ მსგავსი
რეკომენდირებული სტატიები