[:ka]ჩინური ჰამბურგერის ერთ-ერთი სახეობა “ჟოუძიამო” [:]

[:ka]

ცინის დინასტიის ხანიდან (221-206 ძვ.წ.) მოყოლებული წასახემსებელი კერძები ხორცის შიგთავსით, ჩინურ სამზარეულოში დღესაც საკმაოდ აქტუალურია. ყველაზე პოპულარულ წასახემსებელ კერძთა შორისაა ჩინური ჰამბურგერის ერთ-ერთი სახეობა “ჟოუძიამო” (Rou jia mo, 肉夹馍).

იმისათვის, რომ მოვამზადოთ ტრადიციული “ჟოუძიამო”, ხორცი რამდენიმე საათის განმავლობაში უნდა ვშუშოთ. უკეთესი არომატისთვის, კარგად მოშუშულ ხორცს, ზეთში მოშუშული მწვანე წიწაკა და ქინძი უნდა დავუმატოთ. მიღებული შიგთავსი ღუმელში გამომცხვარ ფუნთუშებში მოვათავსოთ და კარძიც მზადაა.

“ჟოუძიამოს” დაგემოვნება სულ რაღაც 10 იუენადაა შესაძლებელი ჩინეთის ნებისმიერ კუთხეში.

 [:]


Posted

in

by

Tags:

Comments

კომენტარის დატოვება