[:ka]10 გამორჩეული კერძი სიამენიდან[:]

0
5367

[:ka]

სიამენი სამხრეთ-აღმოსავლეთ ჩინეთის საპორტო ქალაქია. მთლიანობაში ქალაქს 1699.39 კვ. კმ უჭირავს, მოსახლეობა კი 3 531 347 – ია. სიამენი ლამაზი სანაპიროებითა და ხედებით გამოირჩევა და ის დიდი პოპულარობით სარგებლობს ტურისტებში. სიამენის საზღვაო პორტი და აეროპორტი ჩინეთში 12 საუკეთესოთა შორისაა.

გთავაზობთ საპორტო ქალაქის სამზარეულოს ყველაზე მადისაღმძვრელ და პოპულარულ კერძებს.

1. შემწვარი ხამანწკები 

10 savory specialties of Xiamen
ხაილიძიენი ან უბრალოდ შემწვარი ხამანწკები კვერცხით [ფოტო/VCG]
2. ხორციანი ბრინჯის გუფთა

10 savory specialties of Xiamen
ჟოუწუნგი – ხორციანი ბრინჯის გუფთა ქინძთან ერთად [ფოტო/VCG]
3. თუსუნტუნგი

10 savory specialties of Xiamen
კერძი ცნობილია, როგორც ცილებისა და ამინო მჟავების ნაზავი. ადგილობრივი ზღვის პროდუქტი იშვიათად გვხვდება ქვეყნის შიდა რეგიონებში.

4. ზღვის პროდუქტების ლაფშა

10 savory specialties of Xiamen
სიამენის ზღვის პროდუქტების ლაფშა ადგილობრივი კრევეტებისა და ინდონეზიური ლაფშის ნაზავია. კერძს სხვადასხვა ზღვის პროდუქტითა და ბოსტნეულით ამზადებენ.

5. იხვი სიამენურად

10 savory specialties of Xiamen
იხვს სეზამის ზეთთან, ბრინჯის ლიქიორთან, ხმელ სუნელებთან და ბოსტნეულთან ერთად ამზადებენ. კერძი განსხვავებული არომატით გამოირჩევა და ძალზედ პოპულარულია ადგილობრივებსა და ტურისტებს შორის [ფოტო//VCG]
6. არაქისის წვნიანი

10 savory specialties of Xiamen
კერძი პირველად ციუენჭოუში დააგემოვნეს და შემდეგ ის მთელს ჩინეთში გავრცელდა. მას მოტკბო გემო აქვს და ორგანიზმს ენერგიას მატებს [ფოტო/VCG]
7. წებოვანი ლაფშა

10 savory specialties of Xiamen
წებოვანი ლაფშა პოპულარული საუზმეა ჩინეთში, განსაკუთრებით კი საპორტო ქალაქ სიამენში [ფოტო/VCG]
8. “ხუნტუნი” 馄饨

Image result for wontons spicy
თანგის დინასტიიდან (618–907) მოყოლებული ზამთრის პერიოდში “ხუნტუნის” ჭამა ხალხის ჩვეულებას წარმოადგენს. ყველაზე გავრცელებული ფორმა ხუნტუნის სამკუთხედია, რომელიც ფორმით იტალიურ ტორტელინს წააგავს. ძირითადად ისინი მოხარშულია სოუსთან ერთად ან ზოგიერთ შემთხვევაში კარგად შემწვარია [ფოტო/VCG]
9. ხორცის რულეტი

10 savory specialties of Xiamen
კერძი დიდი მოწონებით სარგებლობს არა მხოლოდ სიამენში, არამედ ტაილანდში, მალაიზიასა და სინგაპურში. იგი მზადდება წვრილად დაჭრილი ღორის ხორცის, ნივრისა და 5 სხვადასხვა სახეობის სუნელისაგან [ფოტო/VCG]
10. ხამანწკები 

10 savory specialties of Xiamen
ჩვენი მენიუს ბოლო კერძია გრილზე მომზადებული ხამანწკები, რომელიც სპეციფიკური არომატით გამოირჩევა [ფოტო/VCG]
[:]