აპრილი19 , 2024
კულტურადღესასწაულები10 კერძი, რომელიც გაზაფხულის ფესტივალზე აუცილებლად უნდა მიირთვათ

[:ka]10 კერძი, რომელიც გაზაფხულის ფესტივალზე აუცილებლად უნდა მიირთვათ[:]

-

- Advertisment -spot_img

[:ka]

გაზაფხულის ფესტივალის სუნი უკვე ჰაერში ტრიალებს. საზეიმოდ გაფორმებული სახლებისა და წითელი ფანრებით მორთული ქუჩების ნახვის შემდეგ ძნელია არ იგრძნოთ ის საზეიმო განწყობა, რაც ჩინურ ახალ წელს მოსდევს თან.

ჩინეთში დღესასწაული ტრადიციული საკვების გარეშე წარმოუდგენელია. ჩინურ ახალ წელს ქვეყანაში განსაკუთრებულად ელოდებიან. ოჯახები საახალწლო სამზადისს რამოდენიმე თვით ადრე იწყებენ და ახალი წლისთვის ტრადიციულ კერძებსა და ნუგბარს ამზადებენ.

გაეცანით, 10 კერძს, რომელიც ჩინური ახალი წლის პერიოდში აუცილებლად უნდა დააგემოვნოთ. თუკი გსურთ ბედნიერი და წარმატებული 2018 წელი გქონდეთ ყველა მათგანის დაგემოვნებას ეცადეთ.

1. ჩინური პილმენი ძიაო’წ 

ძიაო’წ ჩინური საახალწლო სუფრის განუყოფელი კერძია. ის განსაკუთრებით პოპულარულია ჩრდილოეთ ჩინეთში. ჩინეთში მას ფორმით ოქროს ზოდს ამსგავსებენ და მიიჩნევა, რომ მისი ჭამის შემდეგ თქვენ უხვი წელი გელოდებათ [ფოტო/VCG]
2. თანგიუენი და იუენ სიაო 

თანგიუენი(წებოვანი ბრინჯის ბურთულები ტკბილი და მარილიანი შიგთავსი) და იუენ სიაო [ფოტო/VCG]
3. ნიენკაო (ბრინჯის ნამცხვარი)

წებოვანი ბრინჯის ფქვილისგან დამზადებული ბრინჯის ნამცხვარი ჩინური სამზარეულოს უძველესი კერძია. ოქროსფერი და თეთრი ბრინჯის ნამცხვარი ჩინეთში ოქროსა და ვერცხლის სიმბოლოდ მიიჩნევა [ფოტო/VCG]
4. ლაფშას წვნიანი

[ფოტო/VCG]
5. ვანთონები

მზადდება ცომისა და შიგთავსისაგან. შიგთავსი შეიძლება იყოს ღორის ან ცხვრის ხორცის. მის მოსამზადებლად საკმაო გამოცდილება და სწრაფი ხელია საჭირო. მომზადების შემდეგ მათ წვნიანში ათავსებენ და ისე მიირთმევენ [ფოტო/VCG]
6. წუნგ წ’ (ტრადიციული ჩინური პუდინგი)

სამხრეთ ჩინეთის კუანგსი ჭუანგის ავტონომიურ რეგიონში ბრინჯის პუდინგი ჩინური ახალი წლის განუყოფელი კერძია, რომელსაც ტრადიციისამებრ ყველა ოჯახში ამზადებენ [ფოტო/VCG]
7. White Rabbit-ის ტკბილეული და მოხალული ნესვის თესლი

[ფოტო/VCG]
8. თუსუ

თუსუ ტრადიციული ჩინური სამკურნალო სპირტიანი სასმელია, რომლის შემქმნელიცაა ცნობილი ექიმი ხუა თუო, რომელიც თანგის დინასტიის (25-220) კარზე მოღვაწეობდა [ფოტო/VCG]
9.  სოიოს ყლორტი

მარტივად მოსამზადებელი, თუმცა ამავდროულად გემრიელი  სოიოს ყლორტი ცინგის დინასტიის იმპერატორ ციენლუნგის პერიოდიდან მოდის [ფოტო/VCG]
10. თევზი და ქათამი

[ფოტო/VCG]
 [:]

უახლესი სტატიები

ჩინეთის მთავრობის სტიპენდიები 2024

დაიწყო განაცხადების მიღება სასტიპენდიო პროგრამისთვის ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკაში (2024-2025). პროგრამა ითვალისწინებს უმაღლესი განათლების საბაკალავრო, სამაგისტრო და სადოქტორო საფეხურებზე, ასევე მეცნიერ-...

ჩინური კულტურის დრაკონი

 დასავლური კულტურისგან განსხვავებით, ჩინურ კულტურაში დრაკონი მითიურ, სასიხარულო და უზენაეს არსებად ითვლება. ჩინურ მითოლოგიაში დრაკონებს უზღვავი ძალა და ენერგია...

ჩინეთის საელჩომ ჩინეთ-საქართველოს მეგობრობის საახალწლო მიღებას უმასპინძლა

ჩინეთის საელჩომ საქართველოში 20 დეკემბერს ჩინეთსა და საქართველოს შორის მჭიდრო კავშირების აღსანიშნავად საახალწლო მიღებას უმასპინძლა. ღონისძიებას 300-ზე მეტი სტუმარი...

ჩინეთის ეკონომიკური ზრდის პროგნოზები 2023 წლისთვის

საერთაშორისო სავალუტო ფონდმა (IMF) შეცვალა ჩინეთის ეკონომიკური ზრდის პროგნოზი 2023 წლისთვის. ოქტომბერში ეს მონაცემი 5 პროცენტი იყო, ნოემბერში კი...

„შუა დერეფანი“ ყურადღების ცენტრში

26-27 ოქტომბერს, თბილისში “აბრეშუმის გზის ფორუმი” მიმდინარეობს. ფორუმის ფარგლებში იმართება ათი თემატური პანელური სესია და პარალელური დისკუსიები საკვანძო სავაჭრო-ეკონომიკურ...

“თბილისის აბრეშუმის გზის ფორუმი” გაიხსნა

26 ოქტომბერს თბილისში “თბილისის აბრეშუმის გზის ფორუმი” გაიხსნა. გახსნის ცერემონია თბილისი ოპერისა და ბალეტის სახელმწიფო თეატრში მიმდინარეობს. ფორუმის გახსნით პანელში...

წაიკითხეთ მსგავსი
რეკომენდირებული სტატიები